Капитанът на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов заяви, че винаги играе за победа. Нападателят коментира успеха над Саудитска Арабия с 1:0, като коментира, че „трикольорите“ са показали приличен футбол. Единственото попадение в срещата, която се игра в Лисабон (Португалия), бе дело именно на Попето.

„Всяка победа, дори и в контрола дава самочувствие и увереност. Радвам се, че победихме. Мисля, че демонстрирахме приличен футбол през по-голяма част от мача. Радвам се, че вкарах. Да се надяваме, че занапред по-често ще бележа“, започна Ивелин Попов след последния мач за националите за календарната 2017 година. 

„Все пак знаете, когато е контрола, се играе по един начин, в официален мач е различно. Днес бяхме освободени психически, повече владеехме топката. Винаги играя за победа. Не може да излезеш и да си правиш кеф. Играеш за резултат, победа, за достойнството си. Аз разбрах, че трябва да търсим повече топката, да не се ограничаваме само в една зона. Ако си краен бранител, например, да не си само край тъча, може да влизаш и навътре. Нашата сила според мен е на контра. Така и вкарахме гола. Имахме още няколко такива положения“, продължи анализа си капитанът.

„Виждате, че който показва нещо в клубния си тим, винаги намира място тук. Райнов изигра 90 минути и то доста добре според мен. По-старите помагаме на по-младите и ги приобщаваме към отбора“, добави Попов.

„Дори треньора забелязва и хора в Изпълкома. Те го виждат, казват го. Тази промяна, която настъпи в играта ни, повече себераздаване. Усеща се от всички“, завърши Ивелин Попов. 


Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Лисабон