По едно полувреме срещу Малта ще изиграят част от основните футболисти в контролата тази вечер.

Очаква се играчи като Стилиян Петров, Станислав Ангелов, Благой Георгиев, Чавдар Янков, Живко Миланов и Станислав Манолев да бъдат на терена около 45 минути или един час.

Националният селекционер Станимир Стоилов е взел предвид участието им в контролата с Шахтьор Донецк миналия петък, както и предстоящите им мачове с клубните им тимове през уикенда.

Още повече капитанът на Астън Вила се включи в националния отбор след лечение на контузия и едва две тренировки преди мача с украинския гранд.

Очаква се горе-долу толкова да изкара на терена и Димитър Бербатов, като при него нещата стоят по-малко по-различен начин. Както е известно капитанът на трикольорите е само на две попадения от званието голмайстор номер 1 на България за всички времена. При добро развитие на мача за него той може да остане на терена по-дълъг период от време.

Валери Божинов и Димитър Бербатов ще водят атаката на България в утрешната контрола срещу Малта. В защита единствената промяна ще е завръщането на Станислав Манолев, който ще заеме мястото на Иван Бандаловски отдясно на отбраната. Останалите в защитния вал са същите - отляво Живко Миланов, а в центъра Веселин Минев и Станислав Ангелов. В халфовата линия, която както заяви на тръгване от България Станимир Стоилов, ще бъде във формата на ромб. Отдясно ще играе Чавдар Янков, отляво - Благой Георгиев, а в средата Георги Сърмов и Стилиян Петров, който ще играе зад двамата нападатели.