Селекционерът на българския национален отбор Пламен Марков пътува днес за Русия, за да проследи изявите на петима родни играчи, които се подвизават в местното първенство. В плановете на наставника влизат два мача, първият от шампионата, а вторият – финал за Купата на страната.

Пламен Марков има намерението да посети утрешния двубой между Динамо Москва и Терек Грозни. Целта на старши треньора на българския национален отбор е да се убеди от първа ръка в състоянието на Цветан Генков, както и на Вальо Илиев, въпреки че бившият играч на ЦСКА е с контузия. Срещата ще се проведе в руската столица и е част от 11-я кръг на местния шампионат.

Другият мач от програмата на Пламен Марков е финалът за Купата на Русия, в който един срещу друг ще се изправят ЦСКА Москва и „българският” Амкар Перм с Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков.

Селекционерът ще следи на живо изявите на играчите ни, тъй като няма да може да ги изпробва по време на лагер-сбор. Причината за това е провалената контрола с Иран, която трябваше да се проведе на 23 май.

От БФС отказаха проверката в Техеран, заради очакваното спиране на футболисти от участие в нея, предимно на играчи от двата водещи клуба у нас – Левски и ЦСКА.

Следващата проверка на България ще бъде на 20 август, когато лъвовете ще гостуват на Босна и Херцеговина в Сараево, непосредствено преди началото на квалификациите на Мондиал 2010 на 6 септември, когато играем срещу Черна гора в Подгорица.