Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол и на ЦСКА Пламен Марков сподели с gong.bg мнението си за настоящото положение на „трикольорите”.

Марков призна, че не е гледал първия мач с Беларус, заради други ангажименти, но е убеден, че България ще победи във втората среща в сряда на Националния стадион „Васил Левски”. Именно специалистът разузна съперника от бившата съветска република.

„Считам, че в днешно време няма лесни съперници и, ако се подходи с лекота, един мач винаги може да крие изненади. Говорих с настоящия селекционер и му казах, че смятам, че нашия отбор е фаворит,” каза Марков. Той добави: „Аз считам, че футболния съюз има правомощията и задълженията да реши въпроса със селекционера по начин, по който счита за необходимо.”

3 : 1 за България бе прогнозата, която бившият наставник на ЦСКА даде за мача България – Беларус.

Марков даде своето мнение и за събитията в ЦСКА, въпреки че сподели, че не е запознат със ситуацията към момента. Специалистът отрече всички спекулации, пращащи го обратно за треньор на Видима Раковски, като заяви, че те не отговарят по никакъв начин на истината.