Националният селекционер на Бълагрия Ивайло Петев заяви в специално интервю за Diema Sport, че в мача срещу Италия „лъвовете“ трябва да запазят спокойствие. Петев направи и лаконичен коментар по темата с капитанската лента, като обясни, че мистерията ще бъде разгадана в събота, 28-и март.

Във въпросния ден, от 21.45 часа „трикольорите“ посрещат Италия в мач-квалификация за Евро 2016.

„За мен бе важно да погледна повече играчи. Спрели сме се на тях и вярваме, че ще се справим. Ние сме малка държава. Моето мнение е, че имаме талантливи наши играчи, работим с това, което имаме и се надявам да се представим достойно в събота“, започна Петев.

„За оправдание, няма какво да се оправдаваме. Това имаме. С това ще работим. Ще направим корекции, ще търсим изненада. Сега Италия е доста добър отбор, с добър треньор, добри индивидуалности. Ние трябва да намерим нашия начин да изиграем добър мач и да излезем с добър резултат“.

„Преди всеки мач шансовете на двата отбора са еднакви. Това не е преди 20 години да има аутсайдери. Силите сега са изравнени. Ето последното Световно първенство“.

Колкото до това, кой ще изведе България като капитан в мача срещу Италия, специалистът обясни лаконично: „В събота ще видите кой ще изведе България с капитанската лента“.

„Едно от нещата, за да имаме добър национален състав, е да имаме силно първенство, но обикаляйки България – трябва да се направят качествени терени, за да има добър футбол. Това е първото нещо, което трябва да се случи“.

„Ние не може да чакаме нов Бербатов, нов Стоичков. Иска ми се да има повече българи. Аз не мисля, че чужденците са нещо повече от нашите български играчи“, добави Петев.

Във връзка с очакванията за двубоя със „Скуадра адзура“, селекционерът каза: „Аз този мач го определям като мач на психика и в него трябва да играят играчи, които са били на това. Вярвам на всички, които съм повикал“.

„Колебания за състава нямам, иска ми се да ги видя в тия дни, които предстоят и ако е нужно ще направим корекция, но към днешна дата, всички играчи имат шанс да попаднат сред титулярите“.

По отношение на новината, която развълнува обществеността, че Николай Михайлов и Валери Божинов ще бъдат в една стая, Петев каза: „Това за мен е малко...Не може това да е водеща тема“.

„В срещи с отбори като Италия е важно да запазиш спокойствие и организация. Когато можем да атакуваме, а когато трябва да се защитаваме. И в двете фази на играта трябва да сме 50:50“.

„Анализ на себе си няма да правя. Като цяло опитът от Кипът обаче е безценен за мен“.

„Всеки търси своя интерес, но до голяма степен се разбирам добре с колегите ми от клубовете. Това е добре за българския футбол. Относно контролата в Анталия, аз съм доволен от нея. В състава имаше момчетата, които не бяха играли за националния и само адмирации за тях“, завърши Петев.