Националният селекционер Ивайло Петев даде пресконференция преди европейската квалификация с Италия, която е в събота (28 март) от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Ще се видя с футболистите довечера и ще говорим за това, което ни предстои. В днешната тренировка няма да участва само Ивелин Попов, другите ще тренират", започна Петев.

"Притеснения нямам, ще направим всичко възможно играчите да са спокойни и да дадат всичко от себе си. Има още време, ще станете свидетели в събота кой ще изведе националния отбор с капитанската лента", коментира Петев по повод кой ще е капитан в мача със "Скуадра адзура".

"За да има дисциплина във всяка една сфера дори в живота,трябва да я има. Аз също държа на нея, момчетата трябва да излязат в добро емоционално състояние в събота", продължи националният селекционер.

"Тези футболисти съм избрал, това е минус, че не играят в клубните си отбори, но имам седмица работа, тези които са най-подходящи, те ще играят", отговори Петев на въпрос дали се притеснява, че част от футболистите не играят в клубните си отбори.

"Ако можех да избирам кога да дебютирам срещу Азербайджан, Норвегия или Италия, щях да избера Италия. Това е един съперник, който не се нуждае от представяне или реклама, важно е как ние ще играем и трябва да го направим по най-добрия начин. Доста мачове изгледах, важно е ние как ще се противопоставим", продължи Петев. 

"На мен ми се иска, колкото повече зрители да дойдат на стадиона, да го направят, имаме нужда от тяхната подкрепа и вярвам в това нещо. Трябва да постигнем добър резултат и съм сигурен, че може да го направим и в следващия мач, ако направим добър резултат ще върнем феновете на стадиона", каза Петев по повод интереса на публиката за двубоя в събота.

"Апелирам всички, които са привърженици на националния отбор да дойдат да ни подкрепят. Най-важното е да сме спокойни, не трябва да сме нервни, мачът ще е на психика, апелът ми е всеки един да даде не 100, а 101 % от себе си", допълни той.

"Няма да конкретизирам, приятелски и полезен разговор проведох с Любо Пенев, ще го взема под внимание. Трябва да сме концентрирани. Италия винаги концентрира усилия в защита и ако съумеят да отбележат си пазят преднината, ние трябва да сме концентрирани", завърши Петев.