Националният селекционер Ивайло Петев коментира предстоящата последна европейска квалификация срещу Азербайджан.

"Класата няма да я коментирам, ние допуснахме елементарни голове, но те бяха по-добри и заслужено спечелиха. Смятат да направя промени, ще ги видите утре. Ще направим всичко възможно да успокоим играчите, съдете мен, а не играчите, нека им дадем по-голям шанс, негативизмът е голям", коментира Петев по повод загубата от Хърватия с 0:3. 

"Ще трябва доста време да мине, младите момчета да се развият, отбор не се гради толкова лесно, национален още по-трудно. Мачът утре е за престиж, четвъртото място не ни дава нищо, ще търсим от самото начало 3-те точки", продължи той. 

"Рубиконът беше мачът с Норвегия, ако бяхме спечелили двубоя с тях нещата щяха да са други, не се чувствам добре, но това е моментното състояние във футбола ни, един-два мача може да надскочим силите си и да играеш на 200 %, но после не се получава. Част от футболистите не играят в клубовете си. Допуснахме един гол, който повлия на следващите срещи", каза Петев по повод загубата от Норвегия, която се оказа повратната точка в представянето на тима.

"Във футбола се допускат грешки, но той трябва да каже сам какво е искал да направи. Той е контузен и утре няма да играе", коментира селекционерът по повод грешката на Терзиев, който нацели страничната греда на българската врата в двубоя срещу Хърватия.

"Ще има нови хора в отбора утре. Футболът в Азербайджан се развива добре, в подем е. Надявам се, че утре ще се получи хубав мач. Ако не покажем ново лице утре, ще имаме проблеми. Трябва да сме агресивни и нахъсани, изцяло си зависи мачът от нас. Гостите имат силни страни, но ние ще се опитаме да победиме", коментира Петев предстоящата среща утре.

"Нормално е да съм допуснал грешки, нека изчакаме и утре, за да си направя цялостен анализ. Тимът никога не е бил на първото място, момчетата сами си го извоюваха, прегоряхме в двубоя с Норвегия, трябва да си извадим изводите, трябва да имаме трезва преценка за нещата. С ръководството на футболния съюз работим добре, нека мине мачът утре и ще видим какво ще правим", допълни той. 

"Всеки мач е различен, лошото е, че получихме гол в първата минута, създаде се напрежение у нас, затова се получи този резултат, хърватите са класни футболисти. Последен мач у дома, искаме да завършим с победа, трябва да реагираме като ранен звяр, всички на терена да играем и да се борим за успеха. В играта трябва да имаме повече агресия", заяви вратарят на националния отбор Божидар Митрев.