Хърватия стигна до може би най-лесната си победа, с 3:0 срещу България в предпоследния кръг от европейските квалификации.

Иван Перишич и Иван Ракитич вкараха през първото полувреме, а Никола Калинич оформи крайния резултат.

В група Н хърватите се нуждаеха от задължителна победа, за да си оставят шансове за второто място в класирането. След спечелените три точки, те имат 17 - две по-малко от Норвегия.

В последния кръг Норвегия обаче гостува на Италия, а Хърватия е гост на Малта.

Шансовете на България да попадне в баражите граничеха с нищожни и преди тази среща, а още след първото полувреме се видя, че нямаме и място там. България остана с осем точки, а на 13 октомври приема Азербайджан за финал на тези квалификации.

източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Ивайло Петев пусна обещания подмладен състав, като в игра се появиха Страхил Попов, Георги Терзиев, Тодор Неделев, Александър Тонев. След четири години пауза, титуляр за националния отново бе Живко Миланов, а опитът е в нападението, водено от Ивелин Попов и Димитър Рангелов.

Определено обаче в играта на националите не се видя нищо различно, като тимът ни бе трагичен в защита, и без никакви атакуващи идеи.

Божидар Митрев бе най-добрият на терена, като спаси куп положения пред себе си.

Още в 90-та секунда Иван Перишич откри резултата, след отлично извеждащо подаване на Лука Модрич. Защитата на България не реагира изобщо, и Перишич изскочи до гредата, и с лекота се разписа.

Далечни удари на Сашо Тонев и Христо Златински бяха единственото по-интересно пред вратата на Хърватия.

Невероятна ситуация се получи в 25-та минута, когато Митрев спаси опасен удар, но топката попадна в Терзиев, който с мощен шут за малко да си вкара автогол, но удари греда!

В 42-та минута комична изява на българския отбор отново остави непокрит футболист в пеналта. Ракитич и Калинич направиха двойно, и Ракитич реализира за 2:0.

източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

На почивката Георги Миланов и Иво Иванов се появиха на терена, а по-късно влезе и Мишо Александров. Нищо особено не се случи в играта на нашия тим, и положения отсъстваха.

Вместо това, Митрев продължи да брани вратата си, чак до 81-та минута, когато обаче стана вече 3:0. Перишич центрира отляво, и за Никола Калинич остана лесно да добави от малкото вратарско поле.

В 89-та минута директен червен картон получи Дуйе Чоп, който фаулира грубо отзад Страхил Попов, но това просто приключи всичко, в мач, в който интрига отдавна нямаше.

Така за България нещата изобщо не тръгнаха в различна посока, от досегашната, въпреки промяната в състава, и опита за вкарване на нови футболисти.