Селекционерът на националния отбор на България Ивайло Петев остана доволен от постигнатия успех над Малта в евроквалификацията в Ла Валета снощи. След него, както и след издънката на Норвегия, нашите момчета си върнаха шансовете за третото място. 

Трудната победа над островитяните дойде само четири дни след тежката загуба от Турция с 0:4 в контролата, играна в Истанбул. Според наставника, отборът си е взел поуките от този успех и не ги е повторил.

"Аз ви казах още предната седмица, че мачът ще бъде труден. Жалко е, че не успяхме да вкараме гол още през първото полувреме, но като цяло нелош мач за нашия отбор и спечелихме това, за което излязохме - трите точки."

"Двата мача нямат нищо общо - единият е приятелски, другият е квалификация. Успяхме да си извадим изводи от грешките, които допуснахме в контролната среща и не ги допуснахме вчера. Доволен съм от представянето на нашия отбор. Спечелихме три точки, вече концентрацията ни пада върху следващия мач."

"Ние сме българи, наясно сме какви са последствията, когато загубим един мач и когато спечелим един мач. Говорихме доста, важното е, че ние сме едно цяло и успяхме вчера да излезем от тази ситуация с чест".

"Определено не сме изиграли някакъв супермач, напротив. Имаме още какво да работим, но с оглед на това, че футболистите до голяма степен са изтощени, както физически, така и психически, събрахме сили и изиграхме нелош мач. Вчера най-важното за нас бяха трите точки и всичко друго остава на заден план", сподели Ивайло Петев на аерогарата.

Той говори и за очакванията си за следващия мач. България играе с Норвегия, а този мач се явява директна битка за третото място, което осигурява място на бараж за класиране на Евро 2016. 

"Убеден съм, че стадионът ще е пълен срещу Норвегия. Шансовете ни стават по-големи. Всичко си зависи от нас. Всичко е в наши ръце, важното е ние да играем добре и да побеждаваме", завърши наставникът на националите.