Футболистът на Енерги Котбус Станислав Ангелов заяви за Гонг, че няма претенции на кой пост ще играе в националния отбор на България. Пелето сподели, че е чест за него да защитава честа на страната ни, още повече да е титуляр.

Приятелската среща с Уелс е утре от 20.00 на стадион „Лазур” в Бургас.

„Винаги съм се чувствал много добре в България, много се радвам, че съм тук. Аз съм на разположение на треньора и на националния отбор и съм готов, да играя на поста на който прецени”, сподели бившият играч на Левски.

Колкото до предстоящата квалификация в Амстердам на 8 септември Пелето каза: „Ние трябва да отидем за победа – независимо, дали това е Холандия или някой друг отбор. Аз лично гледах мача на Румъния с Холандия и много ми хареса, защото играха много настървено. Трябва да се опитаме да ги победим.”

„Всичко е наред в Германия, най-важното е, че имам разрешение да играя футбол. Останалото решавам с бързи темпове. Градчето е много хубаво. Футболът в Германия е много по-различен от този тук. Като качество, обаче ще мога да направя повече изводи, след като натрупам още малко опит. Човек обаче винаги трябва да търси нови предизвикателства пред себе си и не бива да се задоволява с това, което е постигнал до момента”, сподели още Станислав Ангелов.

На въпрос, дали би се обадил на Наско Сираков, Станимир Стоилов или на някой в Левски, футболистът отговори: „Принципно аз бих се обадил на всеки, но едва ли те биха искали да ме чуят. Пък и не виждам какво можем да си кажем. Работили сме заедно, но за съжаление не се разделихме по най-добрия начин. Това не може да промени мнението ми за никого, особено за футболистите, с които съм играл. Аз ги уважавам все повече.”

За дебюта си в Бундеслигата Ангелов сподели: „Изиграхме един общо-взето, поне според мен, добър мач за нас, нищо, че паднахме, имахме доста добри положения, които изпуснахме. Колкото до моята игра – аз не мога да я коментирам и да давам оценки, но винаги съм бил критичен и искам повече от себе си.”