Мартин Петров даде обширно интервю пред Гонг преди приятелския мач срещу Уелс в Бургас утре от 20:00 часа.

 

„Едва ли някой от моите съперници е очаквал такова начало” – каза Петров за отличния старт на Манчестър Сити във Висшата лига – „Девет точки от три мача и то срещу сериозни отбори като Уест Хем и Манчестър Юнайтед. Нямахме победа над градския съперник повече от 15 години. Надявам се така да продължим.”

 

„Атмосферата в тима е супер, засега всичко е нормално и се надявам да продължим в същия дух. Все още не играем по най-добрия начин въпреки трите победи, има още много, което да се желае от нашата игра.”

 

Мартин Петров окуражи съотборника си в Сити и в националния отбор Валери Божинов, който получи същата тежка контузия, която крилото претърпя докато носеше екипа на Атлетико Мадрид.

 

„В момента очаквам да се обади. Каза ми, че след операцията ще се обади. Няма какво друго да му кажа освен да си вдига главата и да не я сваля. Особено тежко ще му е през първия месец, когато ще лежи на кревата и няма да може да стане без чужда помощ, а в момента очаква и дете.”

 

„Аз ще съм там и ще му помагам с каквото мога. Важното е да си вкара в главата, че ще бъде аут половин година и това е самата истина. Не се съмнявам, че ще се възстанови и ще се върне по-добър от преди.”

 

Врачанинът пожела бързо възстановяване на възстановяващия се от контузия капитан на националния отбор Димитър Бербатов и успех в мача срещу Ман Юнайтед през уикенда.

 

„Каза ми, че днес или утре най-късно трябва да започне тренировки с Тотнъм, така че се надявам той да играе още срещу Манчестър Юнайтед и ако може отново да ги огорчат, аз му стискам палци. Разбира се, че ни липсват както той и Божинов, но независимо от тяхното отсъствие имаме момчета, които могат да ги заместят.”

 

„Разбира се, че съм, че е Димитър Пенев, той ми даде път към големия футбол, надявам се всичко да върви по вода” – каза Петров за новия селекционер на България – „Ще мислим мач за мач, тъй като всички са с еднаква важност.”

 

„Важно е стадионът да се напълни, да ни подкрепят. Надявам се да покажем добра игра за да ни се вдигне самочувствието и да зарадваме привържениците”, заяви Мартин за утрешния мач с Уелс.