Новият защитник в състава на националния отбор по футбол Николай Бодуров бе категоричен, че повиквателната няма да го промени по никакъв начин. Бранителят на Литекс се справя еднакво добре както и като десен бек, така и като централен защитник.

„Благодаря, чувствам се добре. Всеки футболист е поласкан да играе за националния отбор. Това е доказателство, че има нещо в него,” бе първата реакция на Бодуров.

Младият футболист призна, че не е очаквал повиквателна с пристигането на новия селекционер Лотар Матеус:„С назначаването не очаквах, честно казано. В последно време започна да се пише, че могат да ме повикат. Засега играя добре, да чукам на дърво. Не съм очаквал, честно казано.”

Бодуров гледа оптимистично и към евроквалификациите:„Не, изобщо изключвам вариант, че може да е загубено каквото и да е. Мисля, че имаме шансове все още. Тръгнахме по-лошо, но имаме добър отбор, и ако си повярваме, може да станат нещата и да успеем.”

Повиквателната не гарантира дебют с националния екип за Николай, но той смята, че има всички шансове да се появи в игра:„Очаквам, да. Всеки се надява да играе. Ако прецени треньорът, ще играе. Ако не – ще се раздавам за клуба и ще чакам следваща повиквателна, за да получа шанс.”

„По-удобно се чувствам като централен защитник. Но ако прецени треньорът, и като десен бек нямам проблеми. Когато помагам на отбора, мога да играя всякакъв,” заяви още Бодуров.

„Всички знаят, че Лотар Матеус беше голям футболист, голямо име,” коментира играчът за новия наставник на „трикольорите”.”Като треньор още не знам, млад е, доказва се. Но може да промени в положителна посока манталитета и мисленето на футболистите.”

„Не мисля, че ще ми се отрази на самочувствието. Аз знам какъв съм и откъде съм тръгнал. Каквото и да стане, ще си остана същият, това не може да ми повлияе,” завърши уверен в себе си Николай Бодуров.