Женският национален отбор на България по футбол загуби с 0:3 от Португалия на стадиона в Барселос в седмия си мач от група Н на Световните квалификации. Това е седма загуба от началото на кампанията, която оставя българките последни без актив. В първата среща между двата отбора българските момичета загубиха с 0:5 в Пловдив.
 
И трите гола паднаха преди почивката, след като се разписаха Диана Силва (18), Ванеса Маркес (26) и Кароле Коща (42). 
 
Националният отбор на България по футбол за жени се върна на европейската сцена след седем години пауза и в момента селекционерът Силвия Радойска се опитва да сглоби отбор, който мач след мач да бъде по-конкурентен поне на средната европейска класа.
 
В другите два мача от групата се получиха изненади. Сърбия победи Германия с 3:2 и излезе на второ място в класирането, а Израел победи Турция с 1:0.
 
Състав на България: Роксана Шахънска, Яна Динева, Нора Димитрова, Яница Иванова, Йоана Станкова, Яна Димитрова (69 – Вероника Гоцева), Габриела Найденова (78 – Леонора Желева), Ивана Найденова (78 – Полина Ръсина), Лора Петрова, Симона Петкова (57 – Жасмина Атанасова), Юлияна Александрова (69 – Тея Петкова).