Националът Асен Чандъров е получил травма в мача на България с Босна и Херцеговина и се очаква да бъде извън терените за няколко месеца, съобщиха от Българския футболен съюз.

Полузащитникът на Септември София е скъсал задна връзка на коляното, което е доста сериозна контузия и почти сигурно го вади от финалния кръг на Европейското първенство за юноши до 19 години.

Чандъров се контузил по време на последния мач с Босна и Херцеговина и беше принудително заменен в 57-ата минута. Вчера младият халф се подложи на магнитен резонанс, където стана ясна и спецификата на травмата. Сега му предстои операция, след която ще стане ясно и колко време ще бъде възстановяването и рехабилитацията.

Ясни са всички съперници на България на Евро 2017

От БФС изказаха специални благодарности на полузащитника на националния отбор до 19 години Асен Чандъров за мъжеството, характера и волята демонстрирани по време на мачовете от Елитния квалификационен кръг за Евро 2017. 

Най-щастливите от години футболни дни за България

„Пожелаваме на Асен бързо възстановяне и завръщане в игра както за клубния му отбор, така и с екипа на националния отбор на България”, пишат от БФС.