На пресконференция в зала „Родина” на Националния стадион „Васил Левски” бе официално обявен договора за спонсорство между Българския футболен съюз и фирмата „Еврокамион”. На събитието присъства президентите на БФС - Борислав Михайлов и на фирмата спонсор - Радослав Карабоиков.

Михайлов заяви, че е много доволен, че „във времето на икономическа криза БФС продължава да намира такива партньори”. Босът на новия спонсор на трикольорите сподели, че за фирмата му е изключителна чест четири години да бъде партньор с футболната ни централа.

„Това е българска компания и ние желаем да подкрепим един голям отбор. За всеки мач българският национален отбор ще разполага с различен автобус от най-високо качество. Искаме да съдействаме за техните успехи, затова ще им дадем най-големия лукс. В договора, който подписахме, засега не е предвидено да се слага лого върху екипите. За нас е чест и гордост да сме част от националния тим”, каза Карабоиков.

На въпрос към Боби Михайлов дали юношеските гарнитури ще се възползват от този договор, той заяви, че засега с автобусите на „MAN”, за които „Еврокамион” е официален представител за България, ще се предвижват само мъжете и младежкият национален отбор, но ако се наложи, няма проблем такива да бъдат представени и за юношите.

Радослав Карабоиков уточни, че „MAN” e спонсор и на Байерн Мюнхен, и каза, че националите ще разполагат с подобен автобус като този на баварския колос.