Интересно съвпадение беляза снощната тренировка на националния ни тим по футбол на "Стад дьо Франс" в Париж. Шофьор на автобуса, който превози отбора на Петър Хубчев от хотела до стадиона бе една наистина много интересна личност. Роденият в Португалия - Едуарду.

Същият този човек, който бе зад волана на автобуса на България, за да закара отбора на Димитър Пенев от хотела до стадион "Парк де Пренс" на превърналата се в легендарна дата за българския футбол, 17 ноември 1993 година, съобщиха от Пресслужбата на БФС.

"Помня, че преди онзи мач между Франция и България, домакините бяха прекалено убедени в победата и не допускаха друг резултат, освен пълния успех. Дори бяха малко високомерни. Преди мача в автобуса на българския отбор цареше тишина. Помня, че Стоичков и вашият вратар и капитан Михайлов седяха на предните седалки, близо до треньора ви (б.р Димитър Пенев)“, връща се назад в спомените си 55-годишният португалски шофьор.

"След мача много се зарадвах, защото като португалец, ние имаме голямо футболно съперничество с французите. В автобуса беше невероятно. Българите, пееха, крещяха, веселяха се. Беше невероятно, всички празнуваха победата с луди крясъци“, разказва Едуарду, който е роден близо до Порто, но е фен на лисабонския гранд Бенфика.

"Работя от 30-години като шофьор за френската федерация и съм возил различни големи отбори, но за мен номер едно остава онзи състав на Франция с Жирес, Фернандес и Платини – бяха невероятни", казва Едуарду.

Пожелавам успех на българския отбор и на треньора Петър Хубчев, който също е част от онзи знаменит ваш тим“, завършва шофьорът – кадем на националния ни отбор.