Българският национален тим по футбол гостува на Франция във втория си двубоя от световните квалификации тази вечер.

От 21.45 часа България излиза срещу „петлите” на „Стан дьо Франс”.

Можете да го следите в GONG.BG и да го слушате по Дарик радио.

Домакините са категорични фаворити, но българските футболисти ще се опитат да се възползват от своите шансове срещу именития съперник.

Двубоят ще е официален дебют за новия селекционер на „лъвовете” Петър Хубчев, който замени на поста напусналия в посока Хърватия Ивайло Петев.

България тръгна с труден успех над Люксембург с 4:3 в първия си мач от група А на световните квалификации, а Франция направи 0:0 като гост на Беларус и сега ще гони първи успех, което прави задачата на националния ни тим още по-сложна.

"Осъзнаваме срещу какъв отбор излизаме, ако всички се раздадем максимално и имаме шанс, защо да не вземем нещо от този мач, във футбола всичко е възможно", заяви в навечерието на срещата капитанът на тима ни Светослав Дяков.

„Нещото, което ми дава доста голям оптимизъм е, че всички очакват от този отбор по-мъжко представяне. Мисля, че след двамата мача срещу Франция и Швеция ще имаме повече време, за да разговаряме с тях. Това е нещото, което трябва да ни поведе. Готвим се за много сериозен мач. Не сме си и помисляли, че могат да ни подценят“, категоричен бе националният селекционер Петър Хубчев.