Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович заяви, че вероятно ще води тима и на предстоящото Европейско първенство по футбол през следващата година в Германия. Сърбите си осигуриха класиране на шампионата в последния кръг на квалификациите след равенство 2:2 като домакини на България.

"Може би доброто настроение малко пострада след равенството с българите. Да бяхме победили, ситуацията щеше да бъде малко по-различна", коментира Стойкович в интервю пред сръбското издание Mozzartsport.

"Моята цел като треньор беше точно това - да извърша два цикъла в квалификациите за Световното и за Европейското първенство. И успяхме. Сърбия постигна огромен успех, за който едва по-късно ще се види колко е важен, а който не иска да го признае, това си е негов проблем", добави Драган Стойкович.

"Можем да се справим по-добре в сравнение с мача срещу България. Тези квалификации бяха малко по-различни. Създадено бе мнение, правилно или не, че това е лесна група. Смятам, че няма лесни групи, че всеки противник трябва да се уважава. Защото, ако мислите, че ще бъде лесно, ще бъдете в голяма беда. Играта не беше на ниво, съгласен съм с това. Когато говорих с играчите за това, особено сега след мача с България, те казаха същото. На практика им подарихме два гола, а след това трябваше да се борим за резултат", каза още селекционерът на сръбския представителен тим по футбол.

Въпреки спекулациите около статута на Стойкович начело на националния отбор на страната, селекционерът бе ясен. "Трябва да бъда много внимателен с изявленията дали оставам, дали си отивам, дали ще бъда аз начело, дали няма да бъда. Но както и да е - сега съм тук и оставам тук. Как да си отида сега, след като заведох националния отбор на Европейско първенство? Ако трябваше да си тръгна сега, това би било много несправедливо. Непрофесионално. Трябва да уважавам документите, които подписах. На 31 декември, технически погледнато, договорът ми изтича, но автоматично се удължава при класиране на Европейското първенство", обясни Драган Стойкович.