България победи Норвегия за втория си пореден успех в турнира Лигата на Нациите. Така момчетата на Петър Хубчев окупираха върха в групата си след само два изиграни мача и гледат смело с оптимизъм напред. 

Успехът над скандинавците не дойде никак лесно и гостите определено имаха превес. Точно това прави болката от поражението по-голяма за съперника и това беше отчетено в техните медии. Но те отдадоха и заслуженото на България. 

Водещото издание FVN изрази недоумение как момчетата на Ларс Лагербак са създали толкова много чисти ситуации, а не са могли да реализират нито една. И заключава, че България с един шанс и едни точен удар за цял мач е успяла да измъкне успеха, но това е отбор, който се възстанвоява след дълго лутане в световния футбол. 

"Норвегия беше отборът, който водеше мача. Играчите ни печелеха индивидуалните битки, имаха необходимата агресия, контролът им над мача беше по всички показатели. Само в предни позиции бяха твърде разконцентрирани. На свой ред българите бяха изненадващо слаби на свой терен."

"Те създаваха съвсем леки неприятности на защитата и вратаря ни и определено това е мач, който Норвегия трябваше да спечели. Съперникът обаче се бори лъвски до самия край и беше готов за това. България е отбор, който е в процес на успешно лечение след дълги години гнет по европейските терени. И все пак това е мач, който трябваше да спечелим", анализира изданието.