Младежкият национален тим на България се готви за два тежки мача от европейските квалификации срещу Словения и Люксембург. Старши треньорът Тони Здравков се надява представителният ни отбор да вземе максимума от двете срещи.

„Ние сме длъжни да отидем на тези два мача и да търсим максимума. Отборът има нужното самочувствие и желание да постигне тези две победи. Естествено няма да е никак лесно срещу тези два противника. Въпреки всичко запазваме някакви шансове, ако успеем да спечелим 6 точки от тези два мача. Да се надяваме, че другите отбори също ще сбъркат и да стигнем там, където е реално мястото ни – второто в групата”, коментира Тони Здравков пред NOVA.

„Това, което виждам в последните мачове – почти във всички мачове до момента имаше себераздаване и постоянство. Да, имаше и негативни резултати, но имаше мачове, в които показаха морал, че знаят как да играят за България. Основната цел на младежкия тим все пак е да подготвя кадри за първия отбор и смятам, че до този момент мисията върви в правилна посока”, заяви Здравков и добави:

„На първо място отборът се развива. Смятам, че много футболисти се развиха и показаха, че имат място в отборите си и в мъжкия тим. Винаги съм гледал на резултата като постижение. Смятам, че през миналия цикъл нещата бяха по-добри, защото много от момчетата играеха по-редовно. Генералната ми оценка за момчетата е, че се справят и имат желание да се развиват. На този етап това, което искаме повече е характер. Вижда се, че в двубоите в Европа характерът е това, което надделява.”