Младежкият национален отбор на България проведе официалната си тренировка преди утрешния мач срещу Черна гора от квалификациите за Евро 2019. За възпитаниците на Антони Здравков двубоят е от ключово значение предвид амбициите за атака на второто място в групата, което при определени условия може да им даде право на участие на бараж за класиране на финалите в Италия догодина. Младите "лъвове" се готвиха на базата на националния тим на Черна гора в Подгорица, а самият двубой ще се играе утре от 21:30 ч. на градския стадион в Никшич.

"Харесва ми, че въпреки нещастното поражение от Франция преди три дни, момчетата са изпълнени с увереност. Мисля, че сме напълно готови за двубоя с Черна гора и ще се опитаме да вземем трите точки, които да ни оставят в играта. Няма да ни е лесно - черногорците ни се противопоставиха доста сериозно на наш терен, а сега ще имат на своя страна и домакинското предимство. Но ние разполагаме с нужната класа, за да се поздравим с успех. Ако вложим същото старание и себераздаване, каквото видяхме срещу Франция, съм сигурен, че ще победим", заяви селекционерът Антони Здравков пред сайта на БФС.

България е на четвърто място в групата с актив от 8 точки, с 3 по-малко от втория в класирането Словения. След двубоя с Черна гора, на нашите им предстоят още две гостувания - сблъсък с прекия конкурент Словения и визита на Люксембург.