Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Антони Здравков остана доволен от представянето на момчетата си в евроквалификацията с Дания, въпреки че те паднаха с 0:1. Според него, съперникът е бил много силен. 

"Смея да твърдя, че Дания е един много силен съперник, но се противопоставихме толкова, колкото ни позволяваха силите. Направихме добър мач, но имахме срив между 60-та и 70-та минута и точно там загубихме двубоя." 

"Въпреки всичко след това се опитахме в последните минути да изравним. За съжаление не успяхме, но не бих казал, че съм недоволен от момчетата", сподели Здравков пред Нова Телевизия на летището. 

Според него, момчетата могат да се развиват занапред и сега ще използва паузата в първенството през ноември, за да ги види в игра. Това ще стане в контроли с клубни отбори у нас. 

"Резервите на отбора са изключително големи. Аз всеки ден им казвам, че ще търпят постоянно развитие. Има още какво да се желае, за да са по-добри като отбор, като индивидуалности, като всичко." 

"Шансовете остават, аз няколко пъти го казвах. Аз лично поех огромен риск първите ни мачове да гостуваме на всички водещи отбори, но с победата над Румъния шансовете ни са доста добри вече."

"Определено е пречка, че има голяма пауза до следващия ни официален мач, защото ние се събираме 3-4 дни преди двубой. За сметка на това, футболистите играят в клубовете си и трябва да защитават цветовете им. Преди беше по-лесно, но сега датите на УЕФА са регламентирани и трудно стават контролите." 

"Ще използваме по всяка вероятност прекъсването през ноември в първенството, за да изиграем две контроли в България с клубни отбори. Ще има нови момчета, затова го правя. Искам да викна 6-7 момчета, които попадат в списъка, но не са играли, както и 10-12 от сегашния състав, за да ги видя в игрова обстановка", завърши Здравков.