Селекционерът на младежкия ни национален отбор Антони Здравков не скри, че съжалява за загубата 0:1 от Дания в квалификациите за Евро 2017, тъй като е бил уверен във възможностите на своите момчета да вземат поне точка от годстуването.

„Да, определено съжалявам, тъй като отборът на Дания се опита да играе футбол, който очаквахме и за който бяхме подготвени. Изпуснахме няколко ситуации - първо да поведем, а после да изравним. Те ни отбелязаха след рикошет, който излъга вратаря. Дания е добър отбор. Ние имаме своите шансове за класиране, тъй като трите фаворити ще гостуват в България догодина“, сподели Здравков в ефира на Дарик радио.

„Определено като игра и доминиране на терена, фаворитът в групата ни е отборът на Дания. Техните момчета опитват да доминират на терена, движат се в правилните зони и затрудняват противника максимално. Армения и Уелс са отбори от нашия калибър според мен. Живот и здраве, догодина приемаме тези три отбора вкъщи, дано да победим и да продължим напред.“

„Пак казвам – Дания не са ни изненадали, защото гледахме мачовете им с Германия, Украйна и Уелс. Този футбол на Дания не се практикува от днес, а от няколко години назад. Голяма част от момчетата бяха на Европейско, където ги сочеха за фаворити“, добави селекционерът.