Роберт Тейлър реализира първия си гол с националната фланелка на Финландия при победата над България с 2:0 в Хелзинки в Лигата на нациите.

"Постигнахме важна победа, страхотен резултат пред нашите верни фенове. При гола ми направихме хубава атака. Теему (Пуки) не успя да отправи добър изстрел, но топката дойде към мен и трябваше да реагирам бързо, за да я пратя в мрежата. Радвам се, че успях", коментира Тейлър.

47 снимки

Селекционерът на националния отбор на домакините Марку Канерва похвали своя отбор за стабилната игра в защита.

"Планът бе да играем по-прибрано в защита и да търсим скоростни контраатаки. Понякога изритвахме топката прибързано, но и съперникът ни пресираше и ни принуждаваше да правим това.

Доволен съм, че успяхме да вкараме два гола, които изработихме след хубави атаки.

Постигнахме важна победа, която ни утвърди на второ място в класирането", коментира Канерва след мача.

Той добави, че отборът се е справил далеч по-добре в сравнение с контролата срещу Полша, загубена с 1:5 по-рано през седмицата.

"Направихме основните неща значително по-добре в сравнение с мача срещу Полша. Показахме по-високо ниво. В защита като цяло се справихме добре, въпреки че в някои ситуации оставихме пространства на българите. В нападение създадохме достатъчно положения и за щастие отбелязахме тези два гола, които ни донесоха победата", каза още той.