Помните ли Бьорн Йонсен? Нападателят, който носеше до преди няколко години екипа на Литекс сега се очаква да води атаката на националния отбор на Норвегия на Националния стадион "Васил Левски" срещу родните национали в турнира Лигата на Нациите. 

Макар докато играеше в Ловеч никой дори и да не си помисляше да го повика в скандинавския тим, а след напускането на родните терени кариерата да му се разви стремглаво нагоре, той отдавна необходимото значение на престоя си у нас. И това се дължи на хората, с които е работил в Града на люляците - Красимир Балъков, Любо Пенев и Христо Стоичков. 

"Времето ми в България беше дяволски важно за мен. Научих много лоши и много хубави неща за футбола. Най-добър от всички беше треньорът Красимир Балъков, а тогава в Литекс много ни помагаха Христо Стоичков и Любо Пенев."

"Освен това научих много в мачовете, в които се изправяхме срещу най-добрите в България - Левски, ЦСКА и Лудогорец. Кариерата ми се разви малко бавно, докато бях там. Но все пак научих много технически и тактически. Затова сега искам да покажа всичко, което мога", заяви Йонсен пред изданието VG в Норвегия.