Легендата на българския футбол Христо Стоичков е на дълга визита в Турция и постоянно е заобиколен от журналисти. Той даде поредното си просторно интервю за местна медия, в което разиска доста въпроси. Сред тях е и защо футболът у нас е зле и върви надолу след САЩ'94. 

"Сега е страшно време за българския футбол. В цялата страна младите хора не се интересуват от футбол, от спорт. Това ни спира. Отделно, вече нямаме футболисти в силни отбори на Запад. Никой не играе в Барселона, Валенсия, Порто, Манчестър Юнайтед..."

"Имаме няколко момчета в Русия, Полша, един-двама в Италия и това е. Няма как това да е достатъчно, за да имаме високо ниво на националния отбор. А на мен едни от най-добрите ми спомени са с него. 1992 г. беше страхотна за мен с Барселона, но 1994 г. беше страхотна за мен с България."

"Световното първенство в САЩ беше най-страхотният момент в кариерата ми, а там сбъднах футболната си мечта. Благодарение на това спечелих Златната топка, Златната обувка. Щастлив човек съм, искам да благодаря на семейството си, треньорите, съотборниците, масажистите, всички", заяви Стоичков. 

Той е делял една съблекалня с двама от най-добрите треньори в света в момента - Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо. Камата разкри и кои са детайлите, на които се дължи успехът им на скамейката. 

"Шест години съм играл с Гуардиола, той беше лидер във всеки един момент, всяка топка минаваше през него. Той беше лидер от най-млада възраст и пренесе това с годините. Разбира се, сега има възможността да разполага с най-добрите играчи и в Барселона, и в Байерн, и в Манчестър Сити и постига успехи с тях."

"Колкото до Моуриньо, той винаги е бил като треньор в Барселона. Малцина знаят колко важна беше ролята му при сър Боби Робсън. Той му пишеше какво липсва на всеки един играч, какво трябва да промени. Двамата обменяха мнения като равностойни. И затова сега Моуриньо е един от най-добрите в професията си", сподели още Стоичков.