Словенският селекционер Томаж Кавчич продължи да излъчва разочарование и в деня след поражението от България в турнира за Лигата на Нациите. Той беше посърнал веднага след мача, а в петък пред медиите продължи с извиненията за представянето на тима си срещу родните национали. 

"Заслужавахме много повече от този резултат, съжалявам, че се получи. Нямам никакво алиби. Но ме е яд, че българите с два удара ни вкараха два гола. И все пак трябва да ги поздравя, защото те дадоха всичко от себе си и се постараха за успеха."

"А ние на свой ред имахме много повече и по-чисти ситуации. Какво да кажа, нямахме късмет, а вратарят им беше истински герой и се представи много добре", заяви селекционерът на Словения пред местните медии в петък. 

За разлика от Пламен Илиев, който наистина направи страшен мач, стражът на словенците Вид Белец беше под всякаква критика и направи сериозна грешка особено за втория гол. Той е резерва на титуляра Ян Облак, който обаче е контузен. 

"За съжаление, такива неща се случват. Дали в първата, дали във втората, дали в 95-та минута... падат и такива голове. Няма да е умно да го махам от вратата, просто ще анализираме с него на четири очи представянето му", сподели Кавчич.