Разнопосочни са отзивите в Словения след поражението на националния отбор на страната с 1:2 от България в турнира Лига на нациите.

Докато най-тиражният спортен вестник Екипа остро критикува със заглавието: "Слаби, по-слаби, Словения", то Siol.net е доста умерен и смята, че поражението не бива да се приема драматично, тъй като домакините са били по-добрия отбор.

"Пораженията във футбола се различават едно от друго. Словения в първия си мач от турнира Лига на Нациите остана без точки срещу България (1: 2), въпреки че беше по-добрият и по-опасен отбор. Но за разлика от своите гости, не успя да вкара повече от едно попадение", пише още интернет-порталът.

"Репутацията на Словения продължава да потъва. Словения продължава да не показва никакъв напредък и е в псевдо-образ на отбор след поражението срещу една скромна България. Болезненото вътрешно поражение бе белязано от големите грешки на вратаря Вид Белец", обече смята сайтът nogomania.com.

"Поражението от България е един момент, в който трябва да звънне аларма за нашите проблеми. След тази загуба играчите ясно трябва да се замислят какво ще се случва занапред, пише пък вестник Дело.
"Словенците трябва да забравят мача срещу България, макар че бяха фаворити и доминираха в играта. Но две големи грешки се оказаха решаващи", твърди авторът на статията Нейц Гърлич, който посочва Рене Кърхин като разочарованието в състава на Томаж Кавчич. /БТА