Авторът на първия гол за младежите на България срещу Германия – Станислав Шопов, отново защити своя съотборник Пламен Андреев. Вратарят на Левски допусна катастрофална грешка при втория гол на Бундестима, който донесе и обрат за 1:2. Германия в крайна сметка спечели с 3:2, а Шопов заяви, че смята разликата между двете селекции за по-малка, отколкото е всеобщото мнение. Левичарят каза още, че е наясно с тежестта, която има като футболист на ЦСКА.

„Видях го отвътре мача. Беше голяма битка. Нашият отбор даде всичко от себе си. За жалост, загубихме този мач. Гелдаме напред – към Косово. Ами със сигурност има разлика с Германия, но не чак толкова. Поне според мен. Нека си кажем истината. Тези момчета всяка седмица играят Шампионска лига. Повечето от нас дори не играем в клубните си отбори. Продължаваме да се борим“.

„Разбира се, че парите не играят. Ние като отбор също имаме самочувствие, показахме го днес. Загубихме този мач, можеше да е по друг начин. Вярвам, че ако играем така с Косово, ще спечелим“.

„Защитавахме се, защото така беше по-правилно. Изпълнявахме треньорските указания. Доведе до положителен резултат. Радостен съм, че отбелязах, но за мен на първо място не е това, а отборът да побеждава. Не обичам да говоря за себе си. Пловдив е раждал силни левачки, ще продължава да ражда“.

„На Андреев казахме, че всички сме зад него. Той е много млад. Нека не се фокусираме върху грешката. Той изкара 2-3 сигурни положения. Вие като медии трябва да го подкрепите, ние като отбор също.

„ЦСКА е най-големият отбор в България, за Левски не мога да говоря. По-различно е, отколкото в другите отбори. Година и половина съм в ЦСКА, готов съм да нося тази тежест. На всеки футболист му пречи титулярното място да му е разклатено, но трябва всеки ден да се бориш и да покажеш, че заслужаваш да играеш“.