Селекционерът на Албания – Силвиньо, определи като много важен предстоящия мач с България, който ще има приятелски характер. Двата отбора се изправят един срещу друг на стадион „Еър Албания“ в Тирана от 19:00 часа във вторник, 17.10.

Според специалиста, който е много близо до това да класира „орлите“ за Европейското първенство в Германия догодина, остана на мнение, че родните „лъвове“ играят добър футбол и, че заслужаваме да имаме повече от тези две точки, които сме спечелили до този момент.

startphoto.bg
24 снимки

„Мачът е важен, България играе с трима в отбрана, понякога сменя системата. Това са важни мачове, въпреки че говорим за приятелска среща. Може да се очакват промени в състава, три-четири. Не е лоялно сега да кажа кои ще играят. Достигането до успех не е лесен процес, не става лесно. България има две точки в групата си, футболът не е логичен спорт, няма справедливост, когато говорим за футбол“, заяви Силвиньо.

„Отборът на България играе високо, играе добър футбол. Няма ключ и тайни в играта. Важното е повечето време да имаме еднакви идеи. Българите имат високи и смели играчи, добри са. Гледал съм им няколко мача. Няма ключ към успеха - всички да мислим еднакво и да действаме, така се успява“, продължи бившият защитник на Арсенал и Барселона.

„Имах среща с президента на албанската федерация на вечеря в Милано, говорихме и приех да работя в Албания. Като играч на Бразилия съм се изправял срещу вашия треньор Кръстаич, когато той беше национал на Сърбия. Дали имам конфликт с Армандо Броя? Не, според лекарите той не е готов да играе. Става дума за контузия, която отново се обади“, каза още Силвиньо.