Треньорът на Грузия - Вили Саньол, бе истински щастлив от убедителната победа, която играчите му постигнаха снощи в среща от група С4 на Лигата на Нациите. Грузинците вкараха пет гола на България на стадиона в Разград, нанасяйки третото най-тежко поражение в съвременната история на представителния български отбор.

"Щастие е, че аз съм треньор на тези момчета. Гордея се с моите играчи! От мач на мач отборът расте", щастлив е Саньол.

"Радвам се, че отборът отбеляза толкова много голове за първи път от 16 години насам".

"Момчетата показаха манталитета на победителя, когато се бореха за топката в половината на съперника. Докато поддържат този манталитет, сигурен съм, че отново ще играят подобни добри мачове и ще печелят", коментира още Саньол.

"Първият проблем, който исках да реша след назначението ми за треньор, беше да заиграем бърз футбол. Но преди това исках да изградим здрава защита. Мисля, че грузинският отбор трябва да играе от защита, защото преминаването към бързи контраатаки се нуждае от пространство. Офанзивните играчи показват повече от уменията си и в същото време получават удоволствие от играта", каза още Саньол.

Антон Узунов
71 снимки

"Това беше един от най-добрите мачове за нашия отбор, но си спомням и още един паметен мач – този като гост срещу Швеция, където също изглеждахме добре. Или дори първите 60 минути срещу Испания. Сега всичко се случи в наша полза и ние заслужавахме да победим с работата си, казва още треньорът.

И след това очерта плановете си за новата седмица: "Трябва да подходим към следващия двубой толкова професионално, колкото и срещу България. Предстои ни следващата среща с Република Северна Македония в Скопие и основната ни задача е да постигнем желания резултат и там.

Бившият защитник на Байерн Мюнхен накрая благодари и на феновете: "Те надвикваха българите през целия мач. Нашите футболисти разбраха, че тези хора са извървели дълъг път от дома в такова трудно пътуване. Много сме горди, че имаме такива фенове и сме щастливи, ако сме успели да ги зарадваме и да им подарим хубава вечер. Ще се опитаме да дадем същата емоция в Северна Македония след четири дни", завърши Саньол.