Старши треньорът на женския национален отбор по футбол на България Силвия Радойска изрази задоволство след нулевото равенство при домакинството на Косово в турнира Лига на нациите. След два изиграни мача "лъвиците" са лидери в класирането на група 5 в Лига "С" с 4 точки. 

"Физическите сили не ни позволиха да вземем трите точки. Трябваше да изиграем две поредни срещи за няколко дни, докато Косово игра само един мач и бяха облагодетелствани в тази насока. Не мисля, че съдийката повлия на крайния резултат, но имаше ситуации, в които изнерви обстановката. Искаше ми се това да е гол и заради публиката, която дойде да ни подкрепи. Този отбор го готвим от 2 години. Разполагаме с млади, но много талантливи момичета. Този тим има голямо бъдеще", коментира след срещата Радойска. 

start-photo.bg
88 снимки

"Срещу отбора на Република Северна Македония излязохме пределно мотивирани, но и много свежи. Днес излязохме за победа, но силите не ни стигнаха за това. Чисто тактически момичетата се постараха, но последните 15-20 минути видимо отпадаха и се радвам, че не допуснахме гол, който да ни коства загуба. Излязохме за 6 точки в първите два мача, но с равния резултат днес ни се дава шанс да спечелим групата", каза още старши треньорът на националния отбор.

Вратарката на тима Роксана Шахънска изрази увереност във възможностите на отбора.

"В последната една година се забелязва страхотно израстване в момичетата, благодарение на нашите треньори. Радваме се, че можем да стигнем до такъв етап да играем Лига на нациите. Имаме страхотен колектив. Мачът беше доста труден. Имахме възможността да го спечелим, аз вярвам в момичетата и постоянно се опитвам да им помагам. Можехме да спечелим този двубой, но в срещата в Косово ще се постараем и ще вземем трите точки", коментира вратарят Шахънска.