България постигна втора поредна победа в турнира за Лигата на Нациите, а огромна заслуга за това имаше и вратарят Пламен Илиев. Той направи страхотен мач, а изявите му преди почивката помогнаха резултатът да се запази 0:0 в няколко критични момента. 

Особено виртуозна беше намесата му в 5-та минута, когато бившият нападател на Литекс Бьорн Йонсен излезе очи в очи с него, но с невероятна намеса бившият страж на Левски опази мрежата си. Норвежецът, който се е изправял срещу него и по родните терени, го определи като "тигър". 

"Не мога да ви обясня как не вкарах положението в началото на мача. Определено на тренировки отбелязвам 8 от 10 такива положения. Бях оставен сам в наказателното поле, дори имах време да преценя дали да отиграя топката с глава или крак."

"Все пак реших, че ще е по-добре да я бия с крак, защото около мен нямаше никого. И тогава видях как вратарят им се хвърля срещу мен, връхлетя ме като истински тигър. Намесата му беше великолепна и само тя предотврати гола. Беше истинска лудост, но трябваше да вкарам", заяви Бьорн Маарс Йонсен пред медиите в родината си след мача.