Селекционерът на България Петър Хубчев коментира постигнатото равенство 1:1 със Словения в турнира Лига на нациите, както и цялостното представяне на "трикольорите" в турнира.

"Не обичам много да споделям неща от съблекалнята, но благодарих на момчетата. След нашия гол резултатът в другия мач беше 2:0, това малко ни излъга и излязохме напред, на предела на физическите си възможности играха момчетата, не съжалявам за нищо", заяви селекционерът на тима след равенството.

"Шест мача на такова ниво, ако ги заменим с приятелски не може да се получи нещо такова, отборът израсна много, но има още върху какво да се работи. Ако излязат трима или четирима футболисти, дори при големите сили оказва влияние, какво остава за нас, разбира се, че оказва влияние, но няма да се оправдаваме", добави той.

"Разбира се, че е добре. Това сигурно ли е? Добре е, много добре даже", отговори Хубчев по повод изкачването на тима в трета урна за предстоящите евроквалификации.

"Искахме да изградим колектив, но не само на приказки. Ние сме с момчетата по 4-5 дни, трябва да продължим нататък, всеки един трябва да се самоусъвършенства и развива", добави националният селекционер.

"Показахме желание и себераздаване. Ако знаех какво ни е липсвало за победата, щях да поискам точно това да направим. Вие сте видели по един начин нещата, аз по друг. Преди три дни имахме много положения, не ги вкарахме. Не ми се казват някои неща, защото ще изглеждат като оправдание."

"Невъзможно е да правим анализи веднага след мача. Първата ни задача беше да направим добрия колектив. Най-вече с хъс и желание да покажем това на терена. Твърдо убеден съм, че е така и съм готов да споря с всеки, който твърди, че сме нямали хъс и желание. Трябва да се прибавят и много други неща, като майсторство и т.н. Това беше уникална възможност за нас. Доволен съм от израстването."

"Трябва да съжаляваме за мача в Кипър, ако погледнем класирането. Този мач трябваше да го вземем дори по-категорично, но това е футболът, има такива мачове, в които невинаги побеждава по-силният отбор."

"Има време до квалификациите, ще видим как ще се развият нещата. За тактика няма да ви говоря, но като цяло видях още на полувремето, че 5-6 момчета играха на предела на физическите си възможности, а тези момчета изиграха целия мач. Малко на емоция подкарахме на края. Не исках даже да зная как върви другият мач и малко емоционално тръгнахме, безогледно. Почти целият отбор беше на предела на силите си."