Селекционерът на България Ивайло Петев заяви, че представянето на "Кирин Къп" е било изключително лошо.

България записа тежки загуби от Япония и Дания.

"Няма да конкретизирам причините, аз знам на какво го отдавам. В този период от годината може би не бе много удачно. Трябва да извадим нещо позитивно - когато не сме на 100%, това е резултатът," заяви Петев. "Трябва да имаме голяма обеца на ухото."

Той отрече да е имало скандали в националния отбор. "Не знам кой го измисли това с Венци Христов. Ако имате нещо по-сериозно, питайте," отказа коментар Петев.

"В този период от календарната година, явно повече няма да се получи. Може и да съм сбъркал със селекцията, но това си е мое решение," каза още той.

На въпрос, чувства ли се застрашен за поста си, Петев каза само: "Друг въпрос."

"Аз поемам цялата отговорност, футболистите ги оставяме настрани," добави Петев. "Допуснахме недопустими грешки. Но трябва да забравим това и да покажем характер. Който има характер, той ще остане в националния."

"Не мога да дам друга оценка освен позор. Смешно е, че японците са ни вкарали четири гола с глава," продължи Петев.

Ще има ли промени в националния? "Може и да има. Но ние не сме световна сила, да избираме от 60 футболисти. Важни са делата, да се покаже на терена."

"Нормално е да не искат да говорят," защити той играчите си. "Нямаше футболист, който да играе на нивото от преди два месеци. Трябва да се анализира и да се взимат решения."

"Вие ме сменяте след всяка загуба. Ние не сме сила, която може само да побеждава," завърши Петев.