Националният отбор на България има шанса да се реваншира, поне частично, на феновете след тежката загуба с 2:7 от Япония по време на турнира „Кирин Къп“.

„Трикольорите“ ни излизат в 10.00 часа срещу Дания в двубой, който ще се играе на стадион „Суита Сити“ в град Суита (префектура Осака). Срещата се явява битка за третото място на турнира.

Селекционерът на тима Ивайло Петев се очаква да направи редица смени, в сравнение с тежкия мач срещу Япояния.

Заради контузии участие няма да вземат Симеон Славчев, Георги Терзиев и Живко Миланов.

„Дания е силен и добре сглобен отбор, притежава и класни играчи. Вярвам в силите на отбора и знам, че може да се представим на ниво и да зарадваме феновете с добро представяне“ каза още Ивайло Петев преди срещата.

Вместо Александър Александров се очаква срещата да започне Иво Иванов. Венци Василев най-вероятно също ще получи шанс да започне като титуляр срещу Дания.

В състава на съперника също се надяват на успех в срещата, след като изгубиха мача с Босна и Херцеговина след изпълнение на дузпи, въпреки че първоначално поведоха в редовното време с 2:0.

България и Дания ще станат първите европейски отбори, които ще играят на стадион "Суита Сити". Домът на участника в местния елитен шампионат „Гамба“ (Осака) е с капацитет 39 694 места и е открит на 10 октoмври 2015 година.

В спор за първото място на „Кирин Къп“ излизат тимовете на Япония и Босна и Херцеговина.