Капитанът на националния отбор Николай Михайлов говори след тежката загуба с 2:5 от Грузия в Лига на нациите. Вратарят обяви, че и футболистите трябва да поемат своята отговорност.

Антон Узунов
71 снимки

„Общо взето нищо не се получи. Играхме под нивото с Македония, днес трябваше да реагираме, не го направихме. Всичко беше в наш ущърб. Индивидуални грешки, огромен страх и напрежение във всички. Видимо е, че не можем да се защитаваме. На мен толкова голове не са ми вкарвали за цял полусезон в клубния ми отбор. Срам и позор за националния отбор", заяви Михайлов.

"Футболистите, млади, опитни трябва да поемат отговорност и да си дадат оценка. Вместо да вървим напред, вървим надолу. Имаме перфектни условия. Трябва да се замислим къде е проблемът. Проблемът е предимно в нас футболистите".

"Във футбола е имало много нереални резултати. Ужасяващ резултат. По-зле е представянето като игра. Винаги може да загубиш мач, но не по този начин. Ние грешим още в самия наченък, не можем да се наредим. Футболистите ако не идват готови, винати си е в тях. Потенциалът на тези футболисти не е такъв. Утре е нов ден, но трябва нещо да се промени. Не може да продължава така".

"Има ръководство, което взима решение. Трябва да се съберем и да изиграем тези два мача по най-добрия начин. Не може когато всичко е позитивно да се показваме, трябва и при негативно да поемем отговорност." 

"Щом не се представяме добре в последните мачове, значи нещо не се случва отвътре навън. Всеки от нас трябва да си направи равносметката. Всички ние идваме тук, за да дадем максимума. Тази вечер не се получи. Като игра нещата не са окей и всеки трябва да си поеме отговорността по един или друг начин. "

"Да мълчим, да работим и даа се представяме по-добре. Много ротации се направиха. Минаха 60-70 човека през националния отбор. Да виждаш някакво подобрение? Трябва да си задаваме въпросите 1:1. 40% от момчетата в националния не играят в клубовете си. На дълга писта истината лъсва. Преди това се заблуждавахме." 

"Някои влизат добре, някои не толкова. Някои се развиват, други не. Като цяло отдолу нагоре също трябва повече. Колкото и да коментираме, трябва да се работи. Всеки трябва да си направи изводите, защото нещата не вървят така, както трябва", завърши Михайлов.