Футболната ни националка Симона Петкова сбъдна една от мечтите си - представи официално първата си книга "Футболно пътуване". Презентацията се състоя днес в родния й град Габрово. Със сигурност книгата ще има и продължение, тъй като 27-годишната Симона продължава да пише история - от няколколко месеца има професионален договор с швейцарския Лугано. 
 
"Футболно пътуване" не е автобиография, а необикновен разказ за пътя на едно момиче от Габрово до Англия и Италия, където се докосва до Арсенал и Ливърпул, до Ювентус и Милан. 
 
Книгата представя една различна история, която ще заинтригува и хората, които са далеч от спорта. Посланието в нея - "Няма невъзможни неща" идва от едно момиче, което не просто играе футбол, но се развива, учи и успява.
 
Симона е истински шампион. Не от тези на терена, каквито има много, а от другите - специалните. Тя носи в себе си много повече от невероятните й умения с топката - амбиция, мечти и най-вече воля.
 
Какво е мотивирало Симона Петкова, която е фаворит за Футболистка №1 на България за 2020 г., да напише книгата и защо Кристиано Роналдо е нийният идол - може да разберете от прикаченото видео