Националният отбор на България приема тази вечер Словения в последния си мач от Група 3 на дивизия на „С“ на Лигата на нациите. Срещата е от 21.45 часа и се явява последна възможност за момчетата на Петър Хубчев да се преборят за първото място, което дава право за изкачване в по-горна дивизия.

Преди срещата България и прекият ни конкурент Норвегия, който гостува на Кипър, са с еднакви показатели, що се касае до точков актив и баланс от преките сблъсъци. И двете селекции са с по 10 пункта, като си размениха по една минимална победа от по 1:0 при домакинствата им. Онова, което оставя скандинавците на върха в класирането в момента е головата им разлика. При норвежците е 5:2, а при българите – 6:4.

При все настоящата картина, са възможни няколко варианта за развитие на двете срещи от групата, при които „трикольорите“ да спечелят лидерската позиция. При всички случаи обаче излизането начело не зависи само от резултата на нашия мач. 

Разбира се, най-идеалният за нас вариант, при който сметките се опростяват значително, е България да запише победа в последния си мач, а Кипър да надвие Норвегия. Така с три пункта повече момчетата на Хубчев ще си гарантират изкачване нагоре. 

Сюжетът, при който Ивелин Попов и компания бият на Националния стадион, а Норвегия грабва трите точки в Никозия, извежда на преден план решаващата роля на головата разлика. Триумфът на „лъвовете“ трябва да е доста по-изразителен от на конкурента им, за да се навакса настоящото изоставане.

Национален отбор на България по футбол

източник: LAP.bg

В случай, че нашата среща завърши наравно, то тогава двубоят в Никозия следва да приключи със загуба за Норвегия, за може селекцията ни да излезе първа.

Друга хипотеза чертае сюжет на две поражения на първия и втория. Ако се стигне до такъв развой, отново головата разлика ще е от ключово значение. Нужно е нашата загуба да е минимална, а тази на Норвегия с повече инкасирани попадения.

Преди важния мач на „Васил Левски“ кадрови проблеми има и двата състава.

Аут от селекцията на Петър Хубчев са вратарят Пламен Илиев, Кирил Десподов и наказаният Тодор Неделев. Преди важния сблъсък селекционерът не скри, че публиката е важна. Той заяви, че в последно време се усеща все по-голяма подкрепа отстрана на феновете. 

При словенците Игор Бенедейчич не ще може да разчита на стража Аляж Иванчич, Андраж Шпорар и Домен Църнигой.

Главен съдия на мача ще бъде Хюсеин Гьочек от Турция.

Хубчев: Подкрепата към нас става все по-силна

Националите тренират в дъжд и сняг