Футболистът на Локомотив Пд Димитър Илиев, който най-после дочака своята повиквателна за националния отбор, говори като част от „трикольорите” преди заниманието на тима на базата в „Бояна”. Играчите на Георги Дерменджиев се подготвят за приятелски мач с Парагвай на 14 ноември и квалификация за Евро 2020 срещу Чехия на 17 ноември.

„Много добре се чувствам, горд съм. За всеки футболист е чест да облече националната фланелка. Много важни са тези мачове, но ние трябва да покажем, че националният отбор е загърбил случилото се и да покажем, че искаме да излезем от това положение”, сподели Илиев.

„Вече не гоним точки, първият мач е контролен, но мачовете са важни. Надяваме се да постигнем победа, защото от доста време нямаме такава. Треньорът ще реши дали да съм титуляр. За мен е голяма чест, че съм тук, моята цел е да се утвърдя, а не да бъде единично повикването в националния. Които и играчи да са повикани, това е лицето на България, затова е важно да покажем израстване.”

„За всеки българин е неприятно, когато тимът е в такова състояние, като срещу Англия. Когато не съм с националния, съм един фен, затова ме боли. Всеки треньор има свои виждания за това кой вика. Отговорността е на треньора, всичко е забравено, затова се надявам да оправдая доверието”, сподели още футболистът на Локо Пд.

„Всеки треньор има свои виждания, новият е преценил, че има място за мен, не гледам назад. Винаги ще има играчи, които ще се чувстват пренебрегнати. Това е в световен мащаб.”

Запитан, дали е разговарял със селекционера, Илиев отговори: „Целият отбор имаше разговор, той ни накара да забравим това, което е било, опитва се да ни вдъхне оптимизъм и отборът да изглежда по нов начин.”

„Работата на играчите е на терена и не повлияват кой знае колко скандали с расизъм и подобни теми. Всичко друго остава на заден план, когато излезеш на терена. Надяваме се фактът, че няма публика, няма да повлияе негативно”, завърши Димитър Илиев.