Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след успеха с 4:1 над Грузия в контрола, че е доволен от представянето на тима. Шефът на футболната централа коментира и днешното решение на СГС да бъде проведен Извънреден конгрес на 12-и октомври.

"Много съм доволен от целия лагер на момчетата. Много е хубаво, че има много млади момчета. И днес липсваха основни фигури. Резултатът е много важен за самочувствието на момчетата. Ясен Петров си има договор, който изпълнява. Имаме още три квалификационни мача и един приятелски мач с Украйна. Към момента има Конгрес, свикан от съда и Конгрес, свикан от Изпълкома. Може да има и три Конгреса. Няма да позволим да има разнобой и вина във футбола, какъвто се случва в други сфери от нашия живот. Конгресът ще бъде изряден. Преекспонира се много. Война няма! За първи път се случва това нещо.

48 снимки

Доста е странно решението на съда. Ще направим всичко възможно да се съобразим с решението на съда. Въпросът е Конгресът да бъде организиран правилно. Това не е лека работа. Както виждате, аз съм доста спокоен. Четири месеца си ходя по всички дела, за да ме впишат. Спазваме сроковете и ще направим организация. Това е прецедент и нямам много практика. Един месец не е много време за организирането на такъв Конгрес. Съдията е взел решение. Няма какво да го оспорваме това нещо. Трябва да се справим с този един месец или ако не можем да се справим, ще идем на друг Конгрес. За мен няма повод за Извънреден конгрес, защото догодина има редовен конгрес", сподели Михайлов.