По-рано днес Софийски градски съд насрочи конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври тази година, като решението бе взето на база искането на най-малко една трета от клубовете, които се подписаха под инициираната от екипа на Бербатов подписка за свикването на Извънреден конгрес.

"От юридическа гледна точка е възможно да има два конгреса. Гласувах против днес, поради причина, че вече има свикан конгрес и той трябва да се проведе на 12 октомври тази година. Реешението на съда днес узаконява волята на повече от 1/3 от клубовете", каза Петър Величков след днешния изпълком.

"В този Изпълком всеки един от нас е сериозен човек. Не очаквайте да ви кажа сензации, разправии и караници. Тонът винаги е бил фалшиво уважителен. Поздравихме се. Не сме се прегръщали, не сме се целували. Там стоят сериозни хора. Големият проблем е, че ние не успяхме да изградим добра симбиоза, за да работим и да допринесем повече за българския футбол. Пропуснати бяха много възможности, не изключвам себе си. Тръгнал съм по някакъв път, знам, че има какво да се направи. Дано следващият Изпълком да бъде по-продуктивен' , добави още той.