Английските медии начертаха мрачно бъдеще за българския национален отбор при визитата на "Уембли" от квалификациите за Европейското първенство през 2020-та година. Вестник "Меридиан мач" цитира изданието "Телеграф". 

Прогнозите в местните издания започваха от 3:0 нагоре, като особено показателна беше оценката на вестник "Телеграф" за цялостното отношение на англичаните към нашия тим. 

"Англия ще разгорми България с 4:0 в предстоящтата квалификация. Гостите нямат победа в досегашните си 4 мача от кампанията, като последния сбълсък пропиляха аванс от 2:1 като домакини срещу състава на Косово", коментира изданието. 

"За разлика от времето на Стилиян Петров, в момента българите нямат много играчи, които са разпознаваеми за английската публика. България има футболисти, които са родени в Бразилия, сред които и Вандерсон, който игра за Лудогорец в групите на Шампионската лига през 2016-та срещу Арсенал". 

"Този отбор на България има малък опит на най-високото ниво. Промените в в квалификациите на УЕФА означават, че ще е катастрофа за отбора на Саутгейт, ако не стигне до Евро 2020 през идното лято", завършва вестникът.