Селекционерът на младежкия ни национален отбор - Александър Димитров, коментира пред камерата на DIEMA SPORT престижната победа с 1:0 в гостуването на лидера в нашата група Полша. Успехът приближи "лъвчетата" към първите две места в класирането.
 
"Всички положихме много работа. Винаги съм казвал, че за мен е огромно удоволствие, че работя с тези момчета. Има доверие между нас. Те дадоха максимума от своите възможности. Всички видяха, че техните възможности са големи и заслужават много повече от това, което получават в момента.
 
В основата на победата е много бягане и взаимопомощ. Днес го направиха, показаха и класа, и самочувствие. Ние дойдохме на едно уникално съоръжение, каквото няма в България. Имах притеснения, че може да се пренавият и да не се отрази добре на играчите. Условията са уникални.
 
Този отбор е направен от първия квалификационен мач и израства с всеки един мач. Благодарение на тяхната отдаденост в тренировъчния процес бързо се върнаха на това ниво, на което бяха. От мача с Естония надградихме още повече. Радвам се, че техният труд се възнагради, тази победа е за играчите", заяви Димитров.
 
Според него тази победа има огромна стойност за бъдещето на отбора.

"Днешната победа бих я определил като достойна и много навременна, защото сега ще могат да изпитат удоволствието от такъв успех.
Преди 3 години малко не ни стига да бием Полша,  завършихме 1-1. Сега обаче това малко беше в наша полза.

По програма нямаме мач през юни и няма да е лошо да  ни се осигури мач или лагер през този прозорец. Вижда се, че този отбор има потенциал. Клубовете много помагат за израстването на играчите, но когато сме заедно, се развиваме като отбор.  

Мечтата ми винаги е била за класиране и много ми тежи, че 33 години не сме се класирали за европейско първенство в тази възраст. Въпреки че начело са били уникални треньори като Стойчо Младенов, Сашо Станков, Иван Колев, Мишо Мадански", каза още наставникът на младежите.