Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви, че се надява България да завърши на първо място в група 3 на дивизия „С“ за новосформираната Лига на нациите. Както е известно, жребият отреди „трикольорите“ да спорят със съставите на Словения, Кипър и Норвегия.

Новият турнир заменя досегашните контролни срещи за националните гарнитури.

България започва с гостуване на Словения в групите на Лигата на нациите

„За мен са нормални нещата, с оглед на групата, разстоянията, които така или иначе в такава ситуация са важни, отборите са на нашето ниво. Мисля, че трябва да гледаме оптимистично. Треньорът трябва да е доволен, момчетата също. Дай Боже това, което всички искаме, да имаме добри резултати и да се възползваме от възможността, която дава УЕФА“, започна Лечков, който се прибра в България часове след жребия за Лигата на нациите.

„И за мен най-добрият отбор е България в тази група. Но не само на приказки, затова наблегнах – нека подкрепяме момчетата. На мен ми се иска да вървим по правилния път, за да можем да се подплатим. Има възможност за евроквалификациите да сме в по-добра позиция“, добави вицепрезидентът на БФС.

„Така или иначе ще има 4 отбора, които ще играят помежду си накрая. Надявам се ние да сме един от тези тимове“, добави ръководителят във връзка с формата на турнира, който ще излъчи и участник на Евро 2020.

„Иска ми се да сме първи в групата. Няма да говорим за провали, ако не сме лидер. Това е ново, нека се възползваме. Момчетата, ако осъзнаят за какво става въпрос, да дават повече от себе си и да ни зарадват. Не сме аутсайдери, напротив“.

Февруари месец предстои конгрес на БФС, а за президентския пост ще се борят актуалният бос на централата Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

„Убеден съм, че Михайлов ще спечели. Няма да кажа, дали и аз ще остана в ръководството, ако Михайлов спечели. Нека има напрежение, моят кандидат е Михайлов, подходящ е и заслужава. Оттам, където се връщаме, бяхме добре посрещнати заради него“, коментира в тази връзка Лечков.