Националният отбор на България научи съперниците си за новия турнир на УЕФА Лига на нациите. "Лъвовете" се паднаха в група C3 заедно с отборите на Словения, Норвегия, и Кипър. Срещите ще се играят в датите между 6 септември и 20 ноември 2018 година. 

Победителят в групата ще се изправи на полуфинал срещу един от победителите в другите три групи от Дивизия "C". Спечелилите ще се срещнат на финал, който ще определи кой от двата тима да получи квота за Евро 2020. 

Най-много емоции без съмнение ще предложи група А1 в Дивизия А, която ще противопостави Германия, Франция и Холандия. Франция и Холандия са си стари познайници и бяха в една група с България на квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 година. "Лалетата" имат да взимат реванш срещу "петлите", тъй като в първия мач отстъпиха с 0:1, а във втория бяха разкостени с 0:4.

В Група B1 пък ще наблюдаваме дерби между Словакия и Чехия. А Група B4 пък изправя един срещу друг тимовете на Уелс, Ирландия и Дания. Дания изхвърли Ирландия от Мондиала в Русия след 5:1 в баражите.

Дивизия A

Група А1: Германия, Франция, Холандия

Група А2: Белгия, Швейцария, Исландия 

Група А3: Португалия, Италия, Полша

Група А4: Испания, Англия, Хърватия

Дивизия B

Група B1: Словакия, Украйна, Чехия

Група B2: Русия, Швеция, Турция

Група B3: Австрия, Босна и Херцеговина, Северна Ирландия

Група B4: Уелс, Ирландия, Дания

Дивизия С

Група C1: Шотландия, Албания, Израел

Група C2: Унгария, Гърция, Финландия, Естония

Група C3: Словения, Норвегия, БЪЛГАРИЯ, Кипър

Група C4: Румъния, Сърбия, Черна гора, Литва

Дивизия D

Група D1: Грузия, Латвия, Казахстан, Андора 

Група D2: Беларус, Люксембург, Молдова, Сан Марино 

Група D3: Азербайджан, Фарьорски острови, Малта, Косово

Група D4: Македония, Армения, Лихтенщайн, Гибралтар


България в трета урна за жребия за Лига на нациите

УЕФА утвърди регламента за Купата на нациите

Всички 55 отбора бяха поставени в 4 дивизии според мястото си в ранглистата на УЕФА. Българският национален отбор се състезава в Дивизия "C". "Лъвовете" бяха поставени в Трета урна заедно с отборите на Израел, Финландия и Черна гора, с които със сигурност нямаше как да се паднат в една група.

Разпределението по урни:

Първа урна: Унгария, Румъния, Шотландия, Словения

Втора урна: Гърция, Сърбия, Албания, Норвегия

Четвърта урна: Кипър, Естония, Литва

Дивизия "C" включва три групи с четири отбора и една с три.

Победителите в 4-те групи на Дивизия "А" ще се изправят един срещу друг във финален турнир през юни следващата година. Лидерите в останалите три дивизии ще се изкачат в по-горна, а най-слабите тимове в дивизии "А", "В" и "С" ще изпаднат в по-долната. 

Също така победителите в групите ще получат квоти за Евро 2020, ако вече не са си осигурили място на финалите чрез редовните европейски квалификации. В такъв случай квотата получава следващият в групата. 

Официалната делегация на България за жребия в Лозана включва националния селекционер Петър Хубчев, вицепрезидента на БФС и отговорник за националния отбор Йордан Лечков, координатора на "А" националния отбор Андрей Мединцев и ръководителя на отдел "Връзки с обществеността и медии" Йордан Грозданов.