Националният селекционер на България – Младен Кръстаич, остана доволен от представянето на отбора му, въпреки загубата с 0:2 от Албания в контролна среща, която се игра в Тирана. Сърбинът отдаде грешките на липсата на опит на младия ни тим и отново призова за време.

„Резултатът изобщо не беше на първи план днес. Играхме един контролен мач срещу силния отбор на Албания, който вече на практика се класира за финалния турнир. Мисля, че добре контролирахме мача в дефанзивен план. Когато ние владеехме топката, противника не създаде много ситуации. При организацията на нашите нападения бързахме твърде много, сякаш нямахме търпение и бързахме да дадем точни пас, но това го отдавам на липсата на опит на нашия млад отбор. Допуснахме на практика два идентични гола, когато ние владеехме топката. Твърде бързахме и заради това я загубихме. Позволихме на нашия противник да ни вкара гол, но това отново го отдавам на липса на опит, а за опита е нужно време“.

Снимки: Startphoto.bg
85 снимки

„Вие самите знаете в какви отбори играят албанските футболисти и къде нашите, но аз нямам някакви конкретни забележки към нашия отбор. Стояхме доста равностойно на този силен отбор, когато владеехме топката, някои фаулове, от които не се възползвахме“.

„Аз съм професионалист, върша си работата, така че нямам проблеми“, заяви Кръстаич а въпрос дали вече мисли за следващия мач срещу Унгария на „Васил Левски“ през месец ноември.