Селекционерът на България - Младен Кръстаич, сподели мнението си загубата от Иран с 0:1 в контролна среща, играта на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Сърбинът не остана доволен от показаното от неговите момчета през първата част и обеща, че в следващия мач, който е гостуване на Черна гора от евроквалификациите в неделя, тимът няма да игра е по този начин. Наставникът сподели още, че отборът е на прав път.

startphoto.bg
100 снимки

„Когато имате такъв противник срещу себе си, който е отлично подготвен технически, физически и тактически, не е лесно да се противопоставите. Това, от което не съм доволен, е представянето ни през първото полувреме, когато не бяхме достатъчно агресивни и не бяхме достатъчно близо до нашите противници“, започна Кръстаич.

„Със сигурност не е лесно да се подготвим. Но аз и моят екип трябва да подготвим футболистите по най-добрия начин. Трябва да изиграем за три дни два мача, това не е лесно. Нашата цел е да върнем публиката на стадиона, а това ще се случи само, ако играем добре, да се доказваме и да показваме нужната енергия. Мисля, че се движим в добра посока. За нас мачовете не се делят на приятелски и официални. Всеки мач трябва да се доказваме и да играем приятелските мачове все едно са за точки. Ще се повторя, че не съм доволен от това, което показахме през първото полувреме. Нямахме достатъчно енергия тогава. През второто полувреме се представихме малко по-добре. Сега имаме три дни до мача в Черна гора и се надявам да се справим по-добре. Със сигурност няма да играем толкова зле, колкото играхме през първото полувреме. Но трябва да наблегна на факта, че днес играхме срещу един изключително организиран технически и физически подготвен противник“, допълни селекционерът.

Снимки: LAP.bg
64 снимки

„Съжалявам, че изгубихме днешния мач. Отново трябва да кажа, че първото полувреме не бяхме на нужното ниво и не показахме тази енергия. Но в няколкото ситуации, в които показахме енергията, която показахме и в предишните мачове, публиката се вдигна и подкрепи отбора. Благодаря на публиката за подкрепата. В отбора има много неопитни и млади играчи, които не играят в клубовете си и това за тях е допълнителен стрес. Но мисля, че сме на прав път“, заяви сръбският специалист, като изрази задоволство от представянето на тримата дебютанти днес - Преслав Боруков, Лукас Петков и Димитър Митов.

"Като за първи мач съм доволен от тях. Ще им трябва още време, за да свикнат, но мога да кажа, че съм доволен. Най-много съжалявам, че през първото полувреме не показахме нужното ниво и затова бяхме надиграни. Сякаш се усещаше някакъв страх в играта ни в защита, стояхме далеч от нашите противници и не пресирахме компактно. Утре ще имаме среща и ще говорим за това, Може би противникът бе твърде силен", каза още Младен Кърстаич.