Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков е започнал окомплектоването на треньорски щаб, с който да оглави националния отбор, пише в. Труд.

Според изданието президентът на БФС Борислав Михайлов вече е направил предложение към треньора, който да заеме овакантения от Петър Хубчев пост. Балъков се очаква да подпише договора в началото на месец май, но предвид мачовете на Етър до края на шампионата и борбата на великотърновци за 7-ото място, това може да стане и по-късно, тъй като Балъков със сигурност ще иска да завърши сезона с клубния си тим.

Очаква се в новия щаб на "трикольорите" да влезе Йончо Арсов-младши. Той се познава отлично с Балъков от съвместната им работа в Черноморец (Бургас) и Хайдук (Сплит). Само преди пет дни след двубоя на "виолетовите" с Ботев Враца, Балъков коментира евентуалното назначение в националния отбор с думите, че първо трябва да получи предложение от БФС.

Хубчев подал оставка като национален селекционер

Интересното е, че Борислав Михайлов и Красимир Балъков не бяха в добри отношения. Причина за това бе отказът на Бала да подкрепи Михайлов в бунта на Четвъртите в света срещу Иван Славков през 2005 година.

По това време Балъков бе помощник в Щутгарт и не се включи в кампанията по издигането на кандидатурата на Михайлов. Това направиха Христо Стоичков, Наско Сираков, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Любослав Пенев и Йордан Лечков. Изглежда обаче, че различията между двамата са изгладени в името на националния отбор след изненадващото напускане на Хубчев, независимо от това, че официално потвърждение на сайта на футболната централа все още няма.