Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че новият стадион за националния отбор по футбол на България може да бъде готов за максимум две години от отпускането на средствата.

„Там, където има успехи веднага се реагира с помощ от наша страна за изграждането на спортна инфраструктура. Това е една добра новина, която показва, че държавата е адекватна.

28 години държавата не беше дала нито един лев за футбола.

През последните три години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за изграждането на тревна настилка, на трибуни, на осветление“, коментира Кралев в предаването „Здравей, България“ по NOVA.

„Ред е и на националния отбор по футбол. Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем. Те сами направиха много. БФС изгради със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се подготвят“, добави министърът на спорта.

„Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти. Това е възможно, след като премиерът пое ангажимент. Може много бързо да бъде построен със стегнат организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион. Все пак имаше едно условие – националният отбор да продължи с доброто си представяне и да бъде постоянен. Тогава тази стъпка ще бъде направена“, каза още Красен Кралев.

Борисов: Ако националите ни са първи в групата, правим ново кокетно стадионче